|
||||||||||
Kisiel kakaowyKrótki opis potrawyKisiel kakaowyPotrzebne składniki 3 szklanki mleka, 3 czubate łyżki cukru (w tym cukier waniliowy) 2 łyżki kakao (ok. 5 dag) 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej (8 dag). Etapy przyrządzania1
Mleko zagotować. Kakao wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym oraz niewielką ilością mleka tak, by nie było grudek. Wlać do reszty gorącego mleka, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną niewielką ilością zimnej wody.
Mieszając gotować 2-3 min., wyłożyć do miseczek.
Podać kisiel, posypany cukrem lub polany mleczkiem waniliowym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|