|
||||||||||
Deser z pomarańczyKrótki opis potrawyDeser z pomarańczyPotrzebne składniki 1 duża pomarańcza, 5 jaj, łyżeczka mąki, pół szklanki cukru tłuszcz i bułka tarta do formy. Etapy przyrządzania1
Pomarańczę dokładnie umyć w gorącej wodzie i ugotować w skórce, po czym zetrzeć na tarce nie obierając. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę i wymieszać z utartą pomarańczą. Ubić białka na sztywną pianę, dodać mąkę i ostrożnie połączyć składniki.
Masę wyłożyć do ogniotrwałego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką, wstawić do nagrzanego piekarnika (ok. 200°C) i piec 20 min.
Deser można podawać na zimno i na gorąco.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|