Budyń z białego sera

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Budyń z białego sera

Potrzebne składniki

• 25 dag białego sera, 2 jajka, 3 płaskie łyżki cukru, 1/5 laski wanilii.

Etapy przyrządzania

1
Biały ser rozetrzeć na gładką masę z łyżką cukru i z żółtkami. Dodać drobno pokrajaną wanilię. Ubić sztywną pianę z białek, dodając pod koniec ubijania stopniowo resztę cukru. Masę serową wymieszać delikatnie z pianą, wyłożyć do formy budyniowej wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką, (zamiast formy budyniowej może być garnek z dobrze dopasowaną przykrywką). Zamknąć formę i wstawić do garnka z wrzącą wodą. Gotować na małym, ogniu 45 min. Po ugotowaniu budyń wyłożyć z formy na talerz. Podawać na gorąco.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher