|
||||||||||
Ciasto rabarbaroweKrótki opis potrawyCiasto rabarbarowePotrzebne składniki 2 jajka, 20 dag cukru, 1 szkl. mąki, 1/2 szkl. wody, 8 dag margaryny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 40 dag. rabarbaru Etapy przyrządzania1
Umyty i obrany rabarbar pokroić w cienki plasterki. Blachę średniej wielkości posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Na blachę wyłożyć pokrojony rabarbar zasypać pół szkl. cukru. Jajka ubić z pozostałym cukrem na puszystą masę. Wodę zagotować z margaryną i wlać do ubitych jajek ciągle mieszając. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do masy i razem wymieszać.
Rabarbar zalać ciastem. formę wstawić do nagrzanego do 220 st. piekarnika i piec około 30 min. Gdy ciasto będzie rumiane, a rabarbar miękki, wyjąć i ostudzić. Ciasto można posypać cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|