Sos husarski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ostudzony sos podawać do lodów i różnych dererów.

Potrzebne składniki

• szkl. ¶mietanki kremówki
• 10 dag mielonych orzechów włoskich
• 2 żółtka
• 2 łyżeczki cukru pudru
• 2 łyzeczki likieru czekoladowego
• pół laski wanilii

Etapy przyrządzania

1
Zółtka ucieramy z cukrem pudrem, orzechami i likierem. Smietankę zagotowujemy z drobno posiekan± wanili±, a następnie przecedzamy. Cienkim strumieniem wlewamy do masy orzechowej i miksujemy. Gdy masa nieco zgęstnieje, garnek wstawiamy do większego naczynia z gor±c± wod± i nadal ubijamy mikserem do całkowitego zgęstnienia.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)