|
||||||||||
Ciasto MarchewkoweKrótki opis potrawyCiasto MarchewkowePotrzebne składniki 1 1/2 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki soli, 1 szkl. cukru, 2/3 szkl. oleju do smażenia 3 jajka, 1 szkl. marchewki surowej /marchewkę trzeba utrzeć na tarce o grubych oczkach/, 1/2 szkl. soku z ananasa, 1 łyżeczka wanilii, lub 1 opakowanie cukru waniliowego. Składniki na polewę 4 łyżki margaryny lub masła, 1 1/2 szkl. cukru pudru 250g. “carem cheese”- kremowy serek biały, cukier waniliowy. Etapy przyrządzania1
Jajka ubić z cukrem i wanilia, następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem oraz solą. Wlać olej, potem sok i dobrze zmiksować. Na koniec dodać utartą marchewkę, możesz także dodać trochę orzechów włoskich-poszatkowanych około 1/2 szkl. Ciasto wlać do prostokątnej nie za dużej blaszki. Blaszkę trzeba wysmarować margaryną i posypać mąką lub bułką tartą. Piec ok. 40-45 min. w temp. 180 C. Będzie gotowe jak włożysz wykałaczkę i będzie sucha, oznacza to, ze jest gotowe.
Ciasto ostudź. Na ostudzone ciasto położyć polewę. Wszystkie składniki trzeba dokładnie wymieszać i posmarować na ostudzone ciasto. Na masę serową posypać poszatkowane orzechy do dekoracji. Ciasto przechowywać w lodówce. Podawać po 1.5 godz.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|