Sos czekoladowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać jako dodatek do lodów i deserów

Potrzebne składniki

• 1 1/2 szkl. mleka
• 3 łyżki kakao
• kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej
• pół laski weanilii
• 2 zółtka
• 2 łyżki cukru pudru
• 2 łyzki masła

Etapy przyrządzania

1
Szklankę mleka zagotowujmeyć. Wanilię drobno siekamy. Kakao mieszamy z mąką ziemniaczana i wanilią, rozrabiamy pozostałym zimnym mlekim i wlewamy do gorącego. Dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel-mogel i cały czas mieszając wlewamy do kakao cienkim strumieniem. Rondel z ciepłym jeszce sosem wstawiamy do większego garnka z zimną wodą i dodajemy po kawałku masło, miksujemy, aż do całkowiego wystygnięci sosu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher