Sos admiralski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do polędwicy, rostbeftu, cielęciny i drobiu.

Potrzebne składniki

• 2 szkl. sosu maderowego
• marchew
• mała pietruszka
• kawałek selera
• 2 łyżki oliwy
• 20 dag rodzynków
• 3 łyzki sosu pozostałego po pieczeniu drobiu
• owoce jałowca
• curry

Etapy przyrządzania

1
Warzywa odrac, zetrzeć na tarce o dużych otworach, podsmażyc na oliwie, podlac niewielką ilością wody i duscić do miękkości. Rodzynki sparzyć. Do gorąceo sosu maderowego dodać miękkie warzywa, rodzynki i sos pozostały po pieczeniu drobiu. Zagotowac, przyprawic jałowcem i curry.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher