|
||||||||||
SALAMI CZEKOLADOWEKrótki opis potrawyPolecam, pracochłonne ale pysznePotrzebne składniki biszkopty petit - 400 g kuwertura - 250 g masło - 250 g cukier puder - 3/4 filiżanki sól - 1/4 łyżeczka(i) koniak - 1/3 filiżanki mleko - 1/3 filiżanki żółtka - 4 szt. posiekane migdały - 1 filiżanka orzechy włoskie posiekane - 1 filiżanka Etapy przyrządzania1
Biszkopty rozdrobnić na małe kawałeczki. Roztopić kuwerturę i zostawić do ostygnięcia. Wymieszać mleko z koniakiem.
Zmiksować masło z cukrem i solą, aż będzie białe. Miksując wrzucać żółtka i trochę mleka. Wrzucać w trzech porcjach do kuwertury, dodając też migdały.
Następnie wrzucić biszkopty i trochę mleka. Dodać orzechy. Włożyć do lodówki do zgęstnienia. Gdy zgęstnieje z całej masy zrobić grube salami owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki. Kroić w duże plastry.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|