Szaszłyki z w±tróbek drobiowych

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• w±tróbka drobiowa - 30 dag
• boczek wedzony - 70 dag
• sliwka - 30 dag
• cebula - 3 szt.
• olej - 1 1/2 szkl.
• sok z cytryny - 1 op.

Etapy przyrządzania

1
W±tróbki oczy¶cić, pokroić na kawałki. Podgrzać olej z sokiem z cytryny, dodać posiekan± cebulę i szczyptę soli. Do wrz±cej marynaty wrzucić w±tróbki. Gotować minutę, ostudzić, schłodzić w lodówce. Boczek pokroić, oprószyć kminkiem i majerankiem. Pozostałe cebule obrać, pokroić na cz±stki. W±tróbkę nadziewać na szpadki na przemian z cebul±, boczkiem i ¶liwkami. Grillować 20 min, obracaj±c szaszłyki i smaruj±c je marynat±.

Uwagi

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)