Mus czekoladowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo łatwy w wykonaniu..

Potrzebne składniki

• gorzka czekolada - 20 dag
• masło - 2 łyżka(i)
• jajka - 4 szt.
• cukier - 2 łyżka(i)
• świeża gęsta śmietana - 2 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

pucharki lub miseczki

Etapy przyrządzania

1
Czekoladę połamać na kawałki, umieścić w naczyniu do gotowania na parze i roztopić , cały czas mieszając.Odstawić garnek z ognia i do roztopionej czekolady stopniowo dodawać masło.Mieszać starannie, aby masło dobrze się rozpuściło. Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek. Do masy czekoladowo -maślanej dodawać stopniowo cukier, śmietanę i po jednym żółtku.Dokładnie mieszać. z białek ubić sztywną pianę i na koniec dodać do masy.Delikatnie wymieszać. Mus przełożyć do salaterki lub do pojedynczych miseczek i schłodzić. Mus jest świetnym zakończeniem eleganckiego obiadu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher