Krem jogurtowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Kaloryczność:
1 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Wspaniały na gorące i nie tylko dni..

Potrzebne składniki

• wiśnie - 1 szkl.
• żelatyna - 4 listki
• wanilia - 2 laski
• żółtka - 2 szt.
• cukier puder - 4 łyżka(i)
• cukier waniliowy - 2 szt.
• chudy jogurt - 1/2 l
• biszkopty

Etapy przyrządzania

1
Wiśnie opłukać, wydrylować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Laski wanilii naciąć wzdłuż, wyjąć miąższ. Do miski włożyć żółtka, miąższ wanilii, cukier puder, cukier waniliowy.Utrzeć na jednolitą masę mikserem.
2
Żelatynę wyjąć z wody, wycisnąć, rozpuścić w garnku na małym ogniu.Dodać do masy, wymieszać.Wlać jogurt,wymieszać i wstawić do lodówki. Do pucharków wrzucić po kilka wiśni.Krem ubić mikserem, napełnić nim pucharki, udekorować resztą wiśni i biszkoptami.

Jak podawać?

w pucharkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher