|
||||||||||
Karp po żydowskuKrótki opis potrawypodawać gdy wystygniePotrzebne składniki karp - 2 kg cebula - 2 kg Vegeta - 1 łyżka(i) masło - 1 łyżka(i) cukier pieprz - szczypta(y) sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Rybę sprawić, pokroić na dzwonka, natrzeć Vegetą i odstawić w chłodne miejsce. Z głowy, kręgosłupa oraz płetw karpia ugotować 2 szklanki wywaru. Cebulę obrać, umyć, pokroić w plastry, zalać przecedzonym wywarem, gotować na małym ogniu. Gdy będzie miękka, przetrzeć ją przez gęste sitko, przyprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać z masłem. Do tak przyrządzonego wrzącego sosu włożyć dzwonka ryby i gotować na wolnym ogniu 40-45 minut, potrząsając od czasu do czasu rondlem, aby nie przywarły do dna. Gotową rybę ułożyć na głębokim półmisku, zalać sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|