|
||||||||||
Karp po żydowskuKrótki opis potrawypodawać gdy wystygniePotrzebne składniki karp - 2 kg cebula - 2 kg Vegeta - 1 łyżka(i) masło - 1 łyżka(i) cukier pieprz - szczypta(y) sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Rybę sprawić, pokroić na dzwonka, natrzeć Vegetą i odstawić w chłodne miejsce. Z głowy, kręgosłupa oraz płetw karpia ugotować 2 szklanki wywaru. Cebulę obrać, umyć, pokroić w plastry, zalać przecedzonym wywarem, gotować na małym ogniu. Gdy będzie miękka, przetrzeć ją przez gęste sitko, przyprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać z masłem. Do tak przyrządzonego wrzącego sosu włożyć dzwonka ryby i gotować na wolnym ogniu 40-45 minut, potrząsając od czasu do czasu rondlem, aby nie przywarły do dna. Gotową rybę ułożyć na głębokim półmisku, zalać sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|