Zupa czosnokowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: isiulka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy


Potrzebne składniki

• 1/2 szklanki oliwy - szkl.
• 2 łyżki drobno siekanego czosnku,
• 2 łyżki drobno pokruszonego chleba,
• 1 łyżka sproszkowanej papryki,
• 1/4 łyżeczki cayenne lub ostrej papryki,
• 2 lekko ubite jaja,
• 1 łyżka drobno posiekanej
• nać pietruszki,
• 1 łyżeczka soli - łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
W garnku zagrzać na małym ogniu oliwę i smażyć czosnek przez 2-3 min., aż będzie miękki i przezroczysty. Wciąż mieszając, dodać chleb i lekko przyrumienić, uważając, aby się nie przypalił. Wrzucić paprykę, cayenne, nadal mieszając dolać 1,5 l wody, osolić i gotować na słabym ogniu bez przykrycia przez pół godziny. Dodać ubite jaja, wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę. Uważać, aby zupa się nie zagotowała. Przyprawić do smaku ostrą papryką. Zupa powinna być bardzo pikantna. Każdą porcję zupy posypać zieloną pietruszką.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: isiulka
isiulka
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (14)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher