|
|||||||||
Pulpety cielęce w sosie potrawkowym.Krótki opis potrawyZmielone mięso dokladnie wyrobić z całym jajem, dodać pieprz sól i uformować 8 kulek, które wkładamy do niewielkiej ilo¶ci wrz±cej wody(tyle aby zakryła kulki) Wkruszyć do niej kostkę przyprawy i gotować powoli przez ok 15-20 minut. Przyrz±dzić sos: M±lę rozetrzeć z tłuszczem na talerzu, włożyc do rondelka wlewać po trochu ciepły wywar z rosołu , mieszajac zagotowac, przyprawic do smaku sol±, sokiem z cytryny,poł±czyć z żółtkami Klopsiki oblać sosem i posypac siekan± zielenin±, podawać z ryżem i surówk± z warzyw. PolecaMPotrzebne składniki 40 dkg cielęciny - 40dkg dag 1/3 l sosu potrawkowego - 1/3 l 1 lyzeczka siekanej zieleniny 1 jajo 1 kostka przypraw Etapy przyrządzania1
PRZYGOTOWUJEMY PULPETY
2
PRZYGOTOWUJEMY SOS POTRAWKOWY
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |