|
||||||||||
KaczkaKrótki opis potrawyKaczka duszonaPotrzebne składniki kaczka - 1 szt. przecier pomidorowy - 3 łyżka(i) marchew - 2 szt. cebula - 2 szt. sproszkowana papryka - 0,5 łyżeczka(i) czerwone wino - 0,5 szkl. tłuszcz - 2 łyżka(i) pęczek zielonej pietruszki - 1 szt. gałązka kolendry - 3 szt. sól, pieprz - do smaku Przydatne akcesoriarondel,Etapy przyrządzania1
Kaczkę oczyścić, umyć, podzielić na porcje, natrzeć solą i pozostawić na godzinę.
W rondlu stopić tłuszcz, obrumienić porcje kaczki ze wszystkich stron, oprószyć papryką i solą.
Dodać posiekaną cebulę, marchew i połowę posiekanej pietruszki.
Przykryć i dusić na małym ogniu około 1,2 godz. podlewając wodą.
Gdy kaczka zmięknie wlać rozprowadzony wodą przecier pomidorowy i wino.Jeszcze trochę poddusić. Wyjąć na pólmisek polać sosem i posypać drobno posiekaną pietruszką i kolendrą.
Jak podawać?na półmisku Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|