Kaczka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Koszt:
30 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kaczka duszona

Potrzebne składniki

• kaczka - 1 szt.
• przecier pomidorowy - 3 łyżka(i)
• marchew - 2 szt.
• cebula - 2 szt.
• sproszkowana papryka - 0,5 łyżeczka(i)
• czerwone wino - 0,5 szkl.
• tłuszcz - 2 łyżka(i)
• pęczek zielonej pietruszki - 1 szt.
• gałązka kolendry - 3 szt.
• sól, pieprz - do smaku

Przydatne akcesoria

rondel,

Etapy przyrządzania

1
Kaczkę oczyścić, umyć, podzielić na porcje, natrzeć solą i pozostawić na godzinę. W rondlu stopić tłuszcz, obrumienić porcje kaczki ze wszystkich stron, oprószyć papryką i solą. Dodać posiekaną cebulę, marchew i połowę posiekanej pietruszki. Przykryć i dusić na małym ogniu około 1,2 godz. podlewając wodą. Gdy kaczka zmięknie wlać rozprowadzony wodą przecier pomidorowy i wino.Jeszcze trochę poddusić. Wyjąć na pólmisek polać sosem i posypać drobno posiekaną pietruszką i kolendrą.

Jak podawać?

na półmisku Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher