Likier orzechowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Skawiński
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny likier.

Potrzebne składniki

• zielone orzechy - 30 g
• spirytus - 1/2 l
• wanilia
• cukier
• cynamon
• woda

Etapy przyrządzania

1
1. Orzechy przepołowić, włożyć do spirytusu z dodatkiem cynamonu i wanilii, nastepnie na 6 tygodni odstawić w chłodne miejsce. 2. Zagotować wodę z cukrem (ok.1 litr wody, 500 g cukru), odczekać, aż ostygnie i dodać do nalewki spirytusowej. 3. Po tygodniu dwa razy odfiltrować i przelać do butelek.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher