|
||||||||||
Maliny pod pierzynką serowąKrótki opis potrawy:)Potrzebne składniki 4 garście malin garść jagód lub borówek kanadyjskich 2 żółtka 2 białka 3 łyżki cukru opakowanie serka kremowego \\\"Twój Smak\\\" (125 g) 4 foremki o średnicy 8-10 cm Etapy przyrządzania1
Żółtka ucieramy z cukrem na biały puch. Białka ubijamy na sztywną pianę. Owoce układamy w foremkach, piekarnik nagrzewamy do 220-250 st. C. Mieszamy serek z żółtkami, delikatnie dodajemy pianę. Przykrywamy masą owoce i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy, aż masa się zrumieni.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|