KARKÓWKA W BOCZKU

Aktualna ocena: 0
dodany przez: julias
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
• Z wieprzowiną
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

potrawę można upiec w piekarniku jak i na grillu

Potrzebne składniki

• kotlety z karkówki - 4 plastry
• Vegeta - 1 łyżeczka(i)
• musztarda francuska - 2 łyżka(i)
• boczek wędzony (ciękie plastry) - 8 plastrów
• oliwa z oliwek - 3 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Kotlety myjemy i suszymy, oprószamy ziarenkami smaku i smarujemy musztardą. Mięso zawijamy w plastry boczku, spinamy wykałaczkami i smarujemy oliwą. Pozostawiamy na ok. 30 min. Pieczemy w piekarniku lub na rozgrzanym grillu, do miękkości ok. 20 – 30 min. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: julias
julias
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (9)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher