Gulasz drobiowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonale smakuje

Potrzebne składniki

• żołądki drobiowe - 1/2 kg
• śmietana - 1/2 szkl.
• cebula - 1 szt.
• masło - 1 łyżka(i)
• sos sojowy - 2 łyżeczka(i)
• pęczek koperku
• sól,pieprz
• włoszczyzna/bez kapusty/ - 1 pęczek

Etapy przyrządzania

1
Zołądki oczyścić i gotować w osolonej wodzie 30 minut.Gdy żołłądki będą na wpół miękkie,dodać do nich pokrojone w kostkę warzywa.Gotować razem do miękkości.Wyjąć żołądki i pokroić w paseczki.Włoszczyznę osączyć i pokrajać w plasterki.Cebulę posiekać w drobną kostkę.W rondlu roztopić masło,przełozyć do niego mięso i warzywa ,wlać śmietanę i dodac cebulę.Smażyć na wolnym ogniu cały czas mieszając.Doprawic sosem sojowym i pieprzem.Koperek posiekać i posypać potrawę.

Jak podawać?

z kaszą gryczaną lub pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher