|
||||||||||
Gulasz drobiowyKrótki opis potrawydoskonale smakujePotrzebne składniki żołądki drobiowe - 1/2 kg śmietana - 1/2 szkl. cebula - 1 szt. masło - 1 łyżka(i) sos sojowy - 2 łyżeczka(i) pęczek koperku sól,pieprz włoszczyzna/bez kapusty/ - 1 pęczek Etapy przyrządzania1
Zołądki oczyścić i gotować w osolonej wodzie 30 minut.Gdy żołłądki będą na wpół miękkie,dodać do nich pokrojone w kostkę warzywa.Gotować razem do miękkości.Wyjąć żołądki i pokroić w paseczki.Włoszczyznę osączyć i pokrajać w plasterki.Cebulę posiekać w drobną kostkę.W rondlu roztopić masło,przełozyć do niego mięso i warzywa ,wlać śmietanę i dodac cebulę.Smażyć na wolnym ogniu cały czas mieszając.Doprawic sosem sojowym i pieprzem.Koperek posiekać i posypać potrawę.
Jak podawać?z kaszą gryczaną lub pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|