Pita

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: asia_bejbsu
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grecja
• Przystawki
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

przepyszna przekąska dla smakoszy greckiej kuchni

Potrzebne składniki

• ciasto francuskie - 1 op.
• por - 2 szt.
• biały ser (tłusty) - 2 kostka(i)
• przyprawy - 1 szczypta(y)
• jajka - 2 szt.

Przydatne akcesoria

duża blacha do ciasta

Etapy przyrządzania

1
Farsz: Kroimy pory na kawałeczki, solimy i ugniatamy, żeby zmiękła. Mieszamy z białym serem i jajkami. Doprawiamy przyprawami do smaku. Na spód blachy wykładamy ciasto. Na nie wykładamy cały farsz i na wierzch przykrywamy drugą warstwę ciasta. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Całość wkładamy do piekarnika na ok.20-30minut do czasu póki wierzch ładnie się nie przyrumieni. Smacznego ;)

Jak podawać?

najsmaczniejsza jest na zimno ;)

Uwagi

spód można przed wyłożeniem farszu przez chwilę podpiec w piekarniku Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
Najczęściej szukacie
© 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher