Pita

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: asia_bejbsu
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grecja
• Przystawki
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

przepyszna przek±ska dla smakoszy greckiej kuchni

Potrzebne składniki

• ciasto francuskie - 1 op.
• por - 2 szt.
• biały ser (tłusty) - 2 kostka(i)
• przyprawy - 1 szczypta(y)
• jajka - 2 szt.

Przydatne akcesoria

duża blacha do ciasta

Etapy przyrządzania

1
Farsz: Kroimy pory na kawałeczki, solimy i ugniatamy, żeby zmiękła. Mieszamy z białym serem i jajkami. Doprawiamy przyprawami do smaku. Na spód blachy wykładamy ciasto. Na nie wykładamy cały farsz i na wierzch przykrywamy drug± warstwę ciasta. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Cało¶ć wkładamy do piekarnika na ok.20-30minut do czasu póki wierzch ładnie się nie przyrumieni. Smacznego ;)

Jak podawać?

najsmaczniejsza jest na zimno ;)

Uwagi

spód można przed wyłożeniem farszu przez chwilę podpiec w piekarniku Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)