|
||||||||||
Prawie jak schabowyKrótki opis potrawyPrawie jak schabowyPotrzebne składniki ok 40 dag mortadeli (z warzywami lub z papryką) • mąka, jajko i b.tarta do panierki 2 ząbki czosnku • sól, pieprz, zioła prowansalskie • oliwa do smażenia Etapy przyrządzania1
1. Mortadelę pokroić na plastry (ok.0,5 cm).Obtoczyć w mące. Jajko rozmącić, dodać sól, pieprz oraz sprasowany czosnek i zioła prowansalskie. Wymieszać. Obtoczyć w nim plastry potem w b.tartej i smażyć na tłuszczu z obu stron na rumiano. 2. Podawać np. z ziemniakami i groszkiem z marchewką w białym sosie.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|