Prawie jak schabowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Prawie jak schabowy

Potrzebne składniki

• ok 40 dag mortadeli (z warzywami lub z papryką) • mąka, jajko i b.tarta do panierki
• 2 ząbki czosnku • sól, pieprz, zioła prowansalskie • oliwa do smażenia

Etapy przyrządzania

1
1. Mortadelę pokroić na plastry (ok.0,5 cm).Obtoczyć w mące. Jajko rozmącić, dodać sól, pieprz oraz sprasowany czosnek i zioła prowansalskie. Wymieszać. Obtoczyć w nim plastry potem w b.tartej i smażyć na tłuszczu z obu stron na rumiano. 2. Podawać np. z ziemniakami i groszkiem z marchewką w białym sosie.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher