|
||||||||||
Sałatka z młodych warzywKrótki opis potrawySałatka z młodych warzywPotrzebne składniki po 20 dag marchewki i ziemniaków * nieduży seler * szklanka wyłuskanego zielonego groszku pół kalafiora średniej wielkości * 2 cebule 2 ząbki czosnku * 2 jabłka (kwaśne) * 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 1,5 szklanki jogurtu * łyżka musztardy * cukier, sól Etapy przyrządzania1
Ziemniaki, marchew i seler obrać, opłukać, ugotować i dowolnie pokroić. W osobnych naczyniach ugotować groszek i podzielony na różyczki kalafior (wszystkie warzywa wkładać do osolonego wrzątku). Warzywa powinny być miękkie, ale jędrne. Obrane surowe cebule i jabłka pokroić w drobną kostkę, połączyć z jogurtem i doprawić do smaku musztardą, cukrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć, polać sosem, wymieszać i posypać natką. Sałatkę podawać do jaj na twardo i wędlin.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|