Sałatka wiosenno- chińska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sałatka wiosenno- chińska

Potrzebne składniki

• dwie zupki chińskie ostre, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 puszki groszku, por,
• 1/2 ogórka świeżego, papryka konserwowa
• kapusta pekińska (ok. 5 liści), szczypiorek, 3 ząbki czosnku, 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
• 1/2 szkl. majonezu Winiary, sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Makaron z zupek chińskich zalać wrzątkiem (na 3 min) i odcedzić. Ogórek, kapustę, por, paprykę pokroić w kostkę, szczypior drobno. Dodać groszek i kukurydzę. Wszystko do miski i zalać sosem z: jogurtu, majonezu, wyciśniętego czosnku, wszystkich dodatków z zupek, soli, pieprzu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher