|
||||||||||
Sałatka wiosenno- chińskaKrótki opis potrawySałatka wiosenno- chińskaPotrzebne składniki dwie zupki chińskie ostre, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 puszki groszku, por, 1/2 ogórka świeżego, papryka konserwowa kapusta pekińska (ok. 5 liści), szczypiorek, 3 ząbki czosnku, 1/2 szkl. jogurtu naturalnego 1/2 szkl. majonezu Winiary, sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Makaron z zupek chińskich zalać wrzątkiem (na 3 min) i odcedzić. Ogórek, kapustę, por, paprykę pokroić w kostkę, szczypior drobno. Dodać groszek i kukurydzę. Wszystko do miski i zalać sosem z: jogurtu, majonezu, wyciśniętego czosnku, wszystkich dodatków z zupek, soli, pieprzu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|