|
||||||||||
Sałatka wiosenna ze śledziemKrótki opis potrawySałatka wiosenna ze śledziemPotrzebne składniki 0,5 kg śledzi marynowanych • 1 puszka czerwonej fasolki 3 spore świeże ogórki • dużo młodej cebulki pęczek rzodkiewki • 1 mały majonez • 1 jogurt naturalny • czosnek granulowany biały pieprz Etapy przyrządzania1
1. Obrać ogórki, pokroić w kostkę i wrzucić na sitko, żeby puściły sok. 2. Płaty śledziowe pokroić w kostkę (wcześniej można obrać ze skóry) i wrzucić na sitko w towarzystwie ogórków. 3. Odsączyć czerwoną fasolkę (na sitku, rzecz jasna!) 4. Opłukać i drobno posiekać młodą cebulkę i rzodkiewkę. 5. Wymieszać majonez z jogurtem naturalnym, dodać przyprawy oraz posiekane nowalijki. 6. Przełożyć wszystkie składniki do miski, polać sosem, wymieszać. Można ewentualnie wstawić do lodówki na godzinę, sałatka bardziej smakuje schłodzona.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|