Duszone warzywa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Węgry
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

duszone warzywa

Potrzebne składniki

• papryka - 50 dag
• pomidory - 50 dag
• cebula - 50 dag
• wędzony boczek - 15 dag
• kiełbasa - 25 dag
• smalec - 10 dag
• sól
• papryka w proszku

Etapy przyrządzania

1
Cebulę obrać i pokroić.
2
Boczek pokroić w kostkę i wytopić z niego tłuszcz na patelni
3
Wyj±ć skwarki, dodać smalec, wrzucić pokrojon± cebulę, zeszklić
4
Zeszklon± cebulę posypać papryka
5
Paprykę umyć, oczy¶cić z gniazd nasiennych, pokroić
6
Pokrojon± paprykę dodać do cebuli, posolić, dusić 10 min
7
Pomidory umyć, sparzyć, zdj±ć skórkę, pokroić w ćwiartki
8
Ćwiartki pomidorów dodać do papryki i cebuli, skropić wod±, mieszaj±c gotoawć na ostrym ogniu
9
Kiełbasę pokroić i dodać razem ze skwarkami do warzyw
10
Wszystko wymieszać i mieszaj±c, dusić jeszcze chwilę na ogniu
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)