|
||||||||||
Sznycle Cordon BleuKrótki opis potrawyPolecam.:)Potrzebne składniki sznycle cielęce (ok 200 g) - 4 szt. gotowana szynka - 4 plasterki ser - 4 cienkie plasterki pieprz, sol, papryka mąka - 4 łyżka(i) jaja - 2 szt. tarta bułka - 6 łyżka(i) olej - 5 łyżka(i) masło - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Sznycle rozpłaszczyć grzbietem dłoni, popieprzyć i lekko posolić, następnie do połowy obłożyć jednym plasterkiem szynki i sera, posypać papryką .Złożyć i spiąć wykałaczkami. Do trzech osobnych płytkich talerzy rozłożyć mąką, jajka oraz bułkę tartą. Mięso obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku i wreszcie w bułce tartej.Olej z masłem rozgrzać na patelni i smażyć sznycle z każdej strony przez ok. 6 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|