Sznycle Cordon Bleu

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Polecam.:)

Potrzebne składniki

• sznycle cielęce (ok 200 g) - 4 szt.
• gotowana szynka - 4 plasterki
• ser - 4 cienkie plasterki
• pieprz, sol, papryka
• mąka - 4 łyżka(i)
• jaja - 2 szt.
• tarta bułka - 6 łyżka(i)
• olej - 5 łyżka(i)
• masło - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Sznycle rozpłaszczyć grzbietem dłoni, popieprzyć i lekko posolić, następnie do połowy obłożyć jednym plasterkiem szynki i sera, posypać papryką .Złożyć i spiąć wykałaczkami. Do trzech osobnych płytkich talerzy rozłożyć mąką, jajka oraz bułkę tartą. Mięso obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku i wreszcie w bułce tartej.Olej z masłem rozgrzać na patelni i smażyć sznycle z każdej strony przez ok. 6 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher