|
||||||||||
Dyniowe racuchyKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki dynia - 50 dag mąka - 10 dag jajko - 1 szt. sól, pieprz - 1 szczypta(y) borówki - 30 dag cukier - 1 szczypta(y) olej - 1 op. skórka pomarańczowa - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Dynię obrać, oddzielić pestki, zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem, dodać do smaku soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Borówki rozgotować, dosłodzić, wymieszać z wiórkami ze skórki pomarańczy, podawać do placuszków.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|