|
|||||||||
Ciasto z orzechówKrótki opis potrawyZa zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki masło - 25 dag m±ka - 20 dag żółtko - 2 szt. woda - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Ciasto: ze składników zagnie¶ć kruche ciasto i podzielić na dwie czę¶ci. Jedn± czę¶ć rozwałkować, położyć na blachę i nałożyć masę orzechow±. Przykryć drug± czę¶ci± ciasta
Masa:
Masa: Z sze¶ciu białek ubić pianę na sztywno, dodaj±c pod koniec ubijania po łyżce cukru. Do sztywnej masy dodawać po jednym żółtku ci±gle mieszaj±c i wkońcu wodę. Na koniec wsypać mielone orzechy z bułk± tart±. Zamieszać delikatnie łyżk± i wyłożyć masę na ciasto, przykryć drugim i piec w gor±cym piekarniku.
Jest to porcja na ¶redni± blachę ok 25 x 35 cm. W mniejszej blaszce może wykipieć !
Jak podawać?MASA: 6 szt jajek 2 łyżki wody 25 dag cukru 20 dag orzechów -- mielone 2 łyżki bułki tartej -- czubateUwagiZa zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |