|
|||||||||
Ciasteczka z orzechami włoskimiKrótki opis potrawyZa zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki orzech włoski - 375 g masło - 75 g cukier - 400 g jajko - 2 szt. białko - 1 szt. cynamon - 1 łyżeczka(i) sól - 1 szczypta(y) m±ka - 250 g Etapy przyrządzania1
Odłóż 40 połówek orzechów. 150 g orzechów zmiel drobno, 100 g grubo posiekaj i zrumień na patelni. Masło zmiksuj z połow± cukru i jajkami na krem. Wymieszaj cynamon, sól, m±kę i orzechy. Ciasto włóż na godzinę do lodówki. Potem rozwałkuj je na papierze do pieczenia i posmaruj białkiem. Piecz 16 min w 190 °C, wyjmij, pokrój na prostok±ty, piecz jeszcze 15 min. Resztę cukru roztop na ¶rednim ogniu, do karmelu dodaj połówki orzechów. Kandyzowane orzechy nałóż na prostok±ty ostudzonego ciasta.
UwagiZa zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |