Awokado faszerowane tuńczykiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• awokado - 5 szt.
• tuńczyk w sosie - 2 puszka(i)
• majonez - kilka łyżka(i)
• kapary - 4 łyżka(i)
• sok z cytryny - 1 op.
• sól, pieprz - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Rybę osaczyć z zalewy, przełożyć na talerz, rozdrobnić widelcem, dodać kapary lub obrane i pokrojone w bardzo drobn± kostkę ogórki. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i, je¶li trzeba, sol±. Umyte i osuszone owoce prze-kroić wzdłuż na połówki, usun±ć pestki, a mi±ższ skropić sokiem z cytryny. Wgłębienia po pestkach wnapełnić farszem. Ułożyć połówki owoców na półmisku, udekorować listkami pietruszki.

Uwagi

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)