PASZTET JARZYNOWO-DROBIOWY

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

świetny na letnią przystawkę

Potrzebne składniki

• 60 dag mrożonego kalafiora
• 40 dag mrożonych brokułów
• 2 marchewki
• pierś kuczaka około 50 dag
• 2 szklanki bulionu z kostki
• pietruszka, 2 ziemniaki
• 2 jajka
• gałka muszkatołowa, sól

Etapy przyrządzania

1
1. Kalafior i brokuły wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 5 minut, osączyć. Marchewki, pietruszkę i ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka ugotować w bulionie, ostudzić, zemleć. 2. Kalafior, brokuły i marchewki pokroić w kawałki. Resztę warzyw zemleć. Wszystkie warzywa oraz mięso wymieszać z jajkami. Przyprawić do smaku gałką muszkatołową i solą. Masę włożyć do natłuszczonej formy, piec około 1 godziny w temp. 190°C.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher