Teksańskie kubasy – szaszłyki teksańskie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
• U.S.A.
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Tajmniczo brzmi±ca nazwa zapowiada równie ciekawy i smaczny przepis na apetyczne danie, doskonałe na spotkania i imprezy.

Potrzebne składniki

• 1 kg młodej baraniny
• 5 pieczarek pokrojonych w plasterki
• 15dag wędzonego boczku pokrojonego w kwadraty
• zsiadłe mleko
• 1 szklanka wytrawnego białego wina
• ½ szklanki oliwy
• 2 cebule pokrojone w plastry
• 1 utarta marchewka
• drobno posiekany mały kawałek selera
• 4 roztarte z±bki czosnku
• 4 goĽdziki
• 3 rozkruszone listki laurowe
• łyżeczka soli

Etapy przyrządzania

1
1. Mięso kroimy w 2cm kostkę, zalewamy zsiadłym mlekiem i odstawiamy na noc 2. • Płuczemy i osuszamy 3. • Składniki marynaty mieszamy z mięsem i odstawiamy na ok. 12godz. 4. • Mięso nadziewać na rożenka na przemian z pieczarkami, boczkiem i cebul± z marynaty 5. • Piec na grillu do miękko¶ci smaruj±c marynat± 6. • Podawać z białym pieczywem lub sypkim ryżem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)