Pierogi z grzybami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne. Podawać polane stopionym masłem.

Potrzebne składniki

• mąka - 35 dag
• jajko - 1 szt.
• letnia woda - 1/2 szkl.
• Na farsz:
• grzyby - 50 dag
• masło - 5 dag
• cebule - 2 szt.
• bułka tarta - 4 łyżka(i)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Zagnieść ciasto. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać pokrojone grzyby, poddusić. Połączyć z tartą bułką i przyprawami. Ciasto cienko rozwałkować, filiżanką wycinać kółka, na każdym położyć łyżeczkę farszu, dokładnie zalepić brzegi. Wrzucić na osolony wrzątek.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher