|
||||||||||
Pierogi z grzybamiKrótki opis potrawyPyszne. Podawać polane stopionym masłem.Potrzebne składniki mąka - 35 dag jajko - 1 szt. letnia woda - 1/2 szkl. Na farsz: grzyby - 50 dag masło - 5 dag cebule - 2 szt. bułka tarta - 4 łyżka(i) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Zagnieść ciasto. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać pokrojone grzyby, poddusić. Połączyć z tartą bułką i przyprawami. Ciasto cienko rozwałkować, filiżanką wycinać kółka, na każdym położyć łyżeczkę farszu, dokładnie zalepić brzegi. Wrzucić na osolony wrzątek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|