|
|||||||||
Pieczeń wieprzowaKrótki opis potrawyPieczeń wieprzowa. któ± można podawać z brukselk± i ziemniakamiPotrzebne składniki wieprzowina - 1 kg olej - 3 łyżka(i) cebula - 2 szt. marchewka - 250 g kwa¶na ¶mietana - 1/8 l li¶ć laurowy - 1 szt. sól, pieprz - szczypta(y) Przydatne akcesoriadwuzębny nóż do mięsa, deska do krojenia, i oczywi¶cie garnekEtapy przyrządzania1
Cebulę pokroić na ćwiartki.
Obrane marchewki pokroić na grube plasterki.Wgarnku rozgrzać 3 łyżki oleju.
na gor±cym oleju mocno obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
Dodać kawałki warzyw i przez 3 minuty razem obsmażać.
Ostrożnie dolać 1/2 l wody., dodać li¶ć laurowy.
Zagotować wytworzony sos i dusić pod przykryciem do 3 godzin
Uduszone warzywa przetrzeć przez sito do garnka z sosem.
Do sosu wmieszać 1/8 l kwa¶nej ¶mietany.
Doprawić sol± i pieprzem.
Jak podawać?z brukselk± i ziemniakami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |