Lekkie ciasto cytrynowo- jogurtowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Lekkie ciasto cytrynowo- jogurtowe

Potrzebne składniki

• 30 dag sucharków, 12, 5 dag masła, tyle samo cukru, 5 dag wiórków kokosowych
• 7 łyżek żelatyny, 3 żółtka
• pół litra Jogurtu Śmietankowego, 40 dag śmietany kremówki
• sok i starą skórkę z jednej cytryny

Etapy przyrządzania

1
Zacznij od zmielenia sucharków i dodaj do nich stopione masło oraz wiórki kokosowe. Taką masę wstaw na pół godziny do lodówki. Następnie ubij żółtka z cukrem. Do tak powstałego kremu dodaj Jogurt Śmietankowy, sok, skórkę z cytryny i żelatynę. Ubij śmietanę i dodaj ją do kremu jogurtowego. Krem włóż na cztery godziny do lodówki. Aby ciasto nabrało wyrazu, przyrumień na patelni wiórki kokosowe, a następnie posyp nimi wierzch tortu. Dekoracją mogą być również skórki ze spiralnie obranej cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher