Cannelloni z mięsem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z wołowiną
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Cannelloni wypełnione mięsnym farszem.

Potrzebne składniki

• cannelloni - 12 szt.
• chuda wołowina - 20 dag
• olej - 1 łyżka(i)
• pieczarki - 10 szt.
• cebula - 2 szt.
• sól
• pieprz
• parmezan - do posypania
• sos pomidorowy - 1 op.

Etapy przyrządzania

1
1. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na oleju razem z umytymi i pokrojonymi pieczarkami, przyprawić solą i pieprzem, dodać zmieloną wołowinę i smażyć razem jeszcze 5 minut. 2. Przygotowany farsz ostudzić, zmiksować, ponownie przyprawić, cannelloni wrzucić na osolony wrzątek, ugotować na miękko, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć pojedynczo na równej powierzchni. 3. Wystudzonym farszem wypełnić cannelloni, ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, posypać parmezanem, zapiec w piekarniku, podawać gorące z sosem pomidorowym.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher