Sałatka tunezyjska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kuchnia arabska

Potrzebne składniki

• 25 dag pokrojonych w kostke pomidorow
• 15 dag pokrojonej w koskte papryki
• 10 dag posiekanej papryki pepperoni
• obrany i pokrojony w ksotke ogorek wezowy
• duza posiekana cebula
• 1/2 peczka swiezej miety
• 2 lyzki octu
• szczpyta soli
• 6 lyzek oliwy
• 2 jajka na twardo
• 10 dag tunczyka w oleju
• lyzka kaparów
• 10 oliwek
• cytryny pokrojone w platerki

Etapy przyrządzania

1
Łączymy wszystkie pokrojone warzywa, dodajemy miete, sol i ocet. Mieszamy , skrapiamy oliwa. Przykrywamy warstwa jajek na twardo, tunczyka, kaparow i oliwek. Dekorujemy plastrami cytryny. Podajemy po schłodzeniu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher