|
||||||||||
kotleciki w sosie truflowymKrótki opis potrawyPrzekąskaPotrzebne składniki piersi kurczaka lub cielęcina - 2/kawałek masło - 2 łyżka(i) oliwa - 2 łyżka(i) brandy - 3 łyżka(i) kremówka - 3/4 szkl. mąka - trochę sól pieprz gotowa pasta truflowa - tuba lub słoik ewentualnie pieczki lub prawdziwki - kilka Przydatne akcesoriaŁyżki,patelnia,talerzeEtapy przyrządzania1
Mięso pokroić na małe kotleciki, lekko roztłuc. Przyprawić, oprószyć mąką. Usmażyć z obu stron na maśle z oliwą, ewentualnie z grzybami. Mięso zdjąć z patelni, trzymać w cieple. Na patelnię wlać brandy, odparować. Wlać śmietankę, gotować, aż zgęstnieje. Przyprawić sos do smaku pastą truflową, solą i pieprzem, połączyć z mięsem
Jak podawać?Tak jak na zdjęciuUwagize strony www.ugotuj.to Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|