kotleciki w sosie truflowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: kaczuszka0901
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Przekąska

Potrzebne składniki

• piersi kurczaka lub cielęcina - 2/kawałek
• masło - 2 łyżka(i)
• oliwa - 2 łyżka(i)
• brandy - 3 łyżka(i)
• kremówka - 3/4 szkl.
• mąka - trochę
• sól
• pieprz
• gotowa pasta truflowa - tuba lub słoik
• ewentualnie pieczki lub prawdziwki - kilka

Przydatne akcesoria

Łyżki,patelnia,talerze

Etapy przyrządzania

1
Mięso pokroić na małe kotleciki, lekko roztłuc. Przyprawić, oprószyć mąką. Usmażyć z obu stron na maśle z oliwą, ewentualnie z grzybami. Mięso zdjąć z patelni, trzymać w cieple. Na patelnię wlać brandy, odparować. Wlać śmietankę, gotować, aż zgęstnieje. Przyprawić sos do smaku pastą truflową, solą i pieprzem, połączyć z mięsem

Jak podawać?

Tak jak na zdjęciu

Uwagi

ze strony www.ugotuj.to Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: kaczuszka0901
kaczuszka0901
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (5)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher