Cytrynowy mus

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

deser

Potrzebne składniki

• żółtka - 6 szt.
• białka - 3 szt.
• żelatyna - 4 łyżeczka(i)
• cytryny - 3 szt.
• cukier - 150 g
• cukier puder - 1 łyżeczka(i)
• cukier waniliowy
• białe deserowe wino - 1 szkl.
• kremówka - 1 szkl.
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Cytryny sparzyć. Wytrzeć. Zetrzeć skórkę, następnie wycisnąć sok
2
Żółtka utrzeć z połową cukru kryształowego i cukrem waniliowym
3
Wlać wino i połowę śmietany. Wsypać połowę skórki cytrynowej. Ubijać na parze, aż masa zacznie gęstnieć. Sok podgrzać. Wymieszać z żelatyną. Dodać do kremu. Krem wystudzić
4
Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru kryształowego. Połączyć z kremem.
5
Krem przełożyć do pucharków. Wstawić na godzinę do lodówki.
6
Resztę kremówki ubić z cukrem pudrem.
7
Deser udekorować bitą śmietaną i pozostałą skórką cytrynową
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher