|
|||||||||
Ryba w pikantnym sosieKrótki opis potrawyrybaPotrzebne składniki filet morszczuka - 80 dag machewka pietruszka pomidory - 4 szt. maslo - 2 łyżka(i) m±ka - 2 łyżka(i) olej - 4 łyżka(i) sok z 1/2 cytryny mileona słodka i ostra papryka sól pieprz Etapy przyrządzania1
2
Marchew, pietruszkę obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać szklank± wrz±dku i gotować ok 10 min
4
Paprykę oczy¶cić z nasion, pokroić w drobn± kostkę
6
W rondlu rozgrzać masło, podsmażyć cebulę z papryk±. Dodać pomidory i ugotowane warzywa z wywarem. Doprawić mielon± papryk±, sol± i pieprzem. Gotować 10 min i zmiksować.
8
Polać sosem i jeszcze chwilę ogrzewać razem pod przykryciem na małym ogniu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |