Ryba w pikantnym sosie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ryba

Potrzebne składniki

• filet morszczuka - 80 dag
• machewka
• pietruszka
• pomidory - 4 szt.
• maslo - 2 łyżka(i)
• m±ka - 2 łyżka(i)
• olej - 4 łyżka(i)
• sok z 1/2 cytryny
• mileona słodka i ostra papryka
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, opruszyć sol± oraz pieprzem i odstawić na 30 min
2
Marchew, pietruszkę obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać szklank± wrz±dku i gotować ok 10 min
3
Cebulę obrać posiekać
4
Paprykę oczy¶cić z nasion, pokroić w drobn± kostkę
5
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki
6
W rondlu rozgrzać masło, podsmażyć cebulę z papryk±. Dodać pomidory i ugotowane warzywa z wywarem. Doprawić mielon± papryk±, sol± i pieprzem. Gotować 10 min i zmiksować.
7
Filety obtoczyć w m±ce i usmażyć na oleju
8
Polać sosem i jeszcze chwilę ogrzewać razem pod przykryciem na małym ogniu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)