|
||||||||||
Krokiety z sera i szynkiKrótki opis potrawyKrokiety z sera i szynki polane sosem koperkowym lub pieczarkowym staną się smaczną potrawą.Potrzebne składniki Mąką - 9 i 1/2 łyżka(i) Mleko - 1/2 l Masło - 4 łyżka(i) Żółty utarty ser - 7,5 dag Żółtka - 2 szt. Jajko - 1 szt. Plaster posiekanej szynki - 1 szt. Pęczek posiekanego szzypiorku - 1 szt. Olej Bułka tarta Etapy przyrządzania1
Masło zasmażyć z 9 łyżkami mąki i rozprowadzić mlekiem. Dodać ser, 2 żółtka, wymieszać na gładki i gęsty sos. Ostudzić, wstawić do lodówki na 15 minut. Zimny sos podzielić na trzy części: do jednej dodać szczypiorek, do drugiej szynkę, trzecią zostawić bez dodatków. Stolnicę oprószyć resztą mąki, łyżeczką nabierać porcje sosu i toczyć z nich pałeczki, dokładnie panierować w jajku i tartej bułce, aby się nie rozpadły w czasie smażenia. Smażyć na gorącym oleju, aż będą rumiane.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|