Grillowana polędwica z bananem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grillowana polędwica z bananem

Potrzebne składniki

• 30 dag wołowej polędwicy lub polędwiczek wieprzowych • 15 dag boczku
• 2 pomidory • 2 cebulki • 1 banan • pieprz, przyprawa do grilla i szaszłyków
• olej, sok z cytryny

Etapy przyrządzania

1
. Polędwicę opłukać, pokroić w do¶ć duż± kostkę, lekko skropić olejem, posypać grubo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. 2. Umyte i osuszone pomidory pokroić na cz±stki, wyj±ć pestki.Banana obrać, pokroić na grube plasterki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ¶ciemniał. Boczek pokroić na cienkie plasterki, potem na kawałki. Cebulę obrać, pokroić na cz±stki. 3. Na szpadki nadziewać na przemian przygotowane produkty, skropić olejem, posypać przypraw±. Grillować 15 minut obracaj±c, żeby szaszłyki równomiernie się upiekły.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)