|
|||||||||
Grillowana polędwica z bananemKrótki opis potrawyGrillowana polędwica z bananemPotrzebne składniki 30 dag wołowej polędwicy lub polędwiczek wieprzowych • 15 dag boczku 2 pomidory • 2 cebulki • 1 banan • pieprz, przyprawa do grilla i szaszłyków olej, sok z cytryny Etapy przyrządzania1
. Polędwicę opłukać, pokroić w do¶ć duż± kostkę, lekko skropić olejem, posypać grubo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. 2. Umyte i osuszone pomidory pokroić na cz±stki, wyj±ć pestki.Banana obrać, pokroić na grube plasterki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ¶ciemniał. Boczek pokroić na cienkie plasterki, potem na kawałki. Cebulę obrać, pokroić na cz±stki. 3. Na szpadki nadziewać na przemian przygotowane produkty, skropić olejem, posypać przypraw±. Grillować 15 minut obracaj±c, żeby szaszłyki równomiernie się upiekły.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |