Cebulki nadziewane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczne

Potrzebne składniki

• 4 duże cebule
• 120 g mielonej wołowiny
• 20 g masła
• 60 g tartego parmezanu
• 1 jajko
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 2 łyżki tartej bułki
• pieprz sól

Etapy przyrządzania

1
Na pół ugotowane w posolonej wodzie cebule przecinamy wzdłuż na połówki. Z połówek wydrążamy 2/3 miąższu, siekamy go i mieszamy z mielonym mięsem, wcześniej zrumienionym na maśle. Do tak przygotowanej masy dodajemy sól, pieprz, parmezan, pietruszkę, jajko i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Uzyskanym w ten sposób nadzieniem wypełniamy połówki cebul, układamy w naczyniu żaroodpornym, pokrywamy płatkami masła, przyprawiamy solą i posypuejmy tartą bułką.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher