Zapiekanka dobrej gospodyni

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• pieczywo testowe luc czerstwe białego pieczywa - 8 szt.
• jajka - 4 szt.
• tarty zółty ser najlepiej cheddara - 15 dag
• rokpola - 5 dag
• smietana nisko procentowa lub mleko - 2 szkl.
• łyżka przyprawy wrzywnej lub magi
• 2 łyzki masła
• pieprz i sól

Etapy przyrządzania

1
Zrumieniamy pieczywo w tosterze lub na ruszcie w nagrzanym piekarniku. Jaja roztrzepujemy ze ¶mietan± lub mlekiem, dodajemy ser i przyprawy mieszać. W płaskiej formie do zapiekanek układamy na zakładkę chleb, zalewamy przygotowan± zalewom, na wierzchu rozkładamy wiórki masła. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni około 20 min. Od razu podajemy z sałatk± z pomidorów i sałaty.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)