|
||||||||||
Szynka z morelamiKrótki opis potrawydoskonałe danie obiadowePotrzebne składniki wieprzowina - 1 i 1/2 kg ser żółty - 15 dag suszone morele - 20 dag marchewki - 2 szt. sok pomarańczowy - 1 szkl. szałwia olej - 5 łyżka(i) ziele angielskie - szczypta(y) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) papryka mielona - łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Mięso rozkroić na plat grubości 1,5 cm.Oproszyć solą,pieprzem oraz papryką.Przyprawy wetrzeć w mięso ,po czym odstawic na godzine w chlodne miejsce..Morele namoczyć.Ser pokroić na plasterki.Ser,morele i szałwie ulożyć na mięsie.Zwinąc roladę,obwiązać ją sznurkiem i posmarowć olejem.Ułożyć w naczyniu zaroodpornym wysmarowanym tłuszczem,podlac kilkoma łyżkami wody i piec ok.1 godz. w tem.180 stopni.W trakcie pieczenia szynkę polewać wytworzonym sosem.Marchewki pokroić w krążki i dodać do pieczeni.Mięso polać sokiem z pomarnczy.Całość piec jeszcze przez 30 minut.Podawać jako danie obiadowe z listkami szałwii.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|