Szynka z morelami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonałe danie obiadowe

Potrzebne składniki

• wieprzowina - 1 i 1/2 kg
• ser żółty - 15 dag
• suszone morele - 20 dag
• marchewki - 2 szt.
• sok pomarańczowy - 1 szkl.
• szałwia
• olej - 5 łyżka(i)
• ziele angielskie - szczypta(y)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)
• papryka mielona - łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Mięso rozkroić na plat grubości 1,5 cm.Oproszyć solą,pieprzem oraz papryką.Przyprawy wetrzeć w mięso ,po czym odstawic na godzine w chlodne miejsce..Morele namoczyć.Ser pokroić na plasterki.Ser,morele i szałwie ulożyć na mięsie.Zwinąc roladę,obwiązać ją sznurkiem i posmarowć olejem.Ułożyć w naczyniu zaroodpornym wysmarowanym tłuszczem,podlac kilkoma łyżkami wody i piec ok.1 godz. w tem.180 stopni.W trakcie pieczenia szynkę polewać wytworzonym sosem.Marchewki pokroić w krążki i dodać do pieczeni.Mięso polać sokiem z pomarnczy.Całość piec jeszcze przez 30 minut.Podawać jako danie obiadowe z listkami szałwii.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher